SD "Končar - Končar 1786"  sportska ekipa 2020.
SD "Končar - Končar 1786" sportska ekipa 2020.

Članovi hrvatske streljačke reprezentacije
Članovi hrvatske streljačke reprezentacije

Andrija Mikuljan- član SD "Končar-Zagreb 1786"
Andrija Mikuljan- član SD "Končar-Zagreb 1786"

SD "Končar - Končar 1786"  sportska ekipa 2020.
SD "Končar - Končar 1786" sportska ekipa 2020.

1/9

IV Grand prix Osijek 25m/50m

Na strelištu Pampas u Osijeku nakon duge stanke zbog epidemiološke situacije održan je međunarodni turnir malokalibarskim oružjem i u disciplinama trap i skeet. Turnir je bio samo uvertira za nadolazeće Europsko prvenstvo koje će se održati na streljani Pampas krajem ovog mjeseca. Ujedno prije samog natjecanja naši predstavnici Ana Adam, Estera Herceg, Borna Petanjek, Andrija Mikuljan, Vlatka Pervan i Lana Skeledžija sudjelovali su na pripremama reprezentacije u Osijeku. 

Prvog dana nastupale su naše juniorke Ana Adam koja je osvojila 11. mjesto, a dok je Estera Herceg u osnovnom meču opalila vlastiti osobni rekord te nije stala na tome nego je u finalu ostala smirena do zadnjeg metka i uspjela osvojiti prvo mjesto svega za 0.1 krug ispred drugoplasirane. U disciplini 25m pištolj seniori središnjeg paljenja Vatroslav Drmić osvojio je peto mjesto, a Vlatka Pervan ušla je u finale na pištolju 25 m seniorke i osvojila šesto mjesto. 

Naši predstavnici na trostavu za seniore Andrija Mikuljan ostvario je 1162 kruga i osvojio 17 mjesto, a  Borna Petanjek ostvario 1164 kruga i osvojio 13 mjesto. Zadnjeg dana natjecanja najbliže postolju bila je ponovno Estera Herceg u disciplini 60 metaka ležeći stav za juniorke i zauzela četvrto mjesto s istim brojem krugova kao i osvajačica trećeg mjesta te je odlučivala zadnja serija za medalju. Borna Petanjek u disciplini 60 metaka ležeći stav za seniore odradio je kvalitetan meč te ga je nekoliko krugova dijelilo od brončanog odličja te je osvojio šesto mjesto s 622.6 krugova. 

1/3

II. MK turnir - izborno natjecanje za prvenstvo Europe, ISSF program   

Drugi malokalibarski turnir održao se na automatskoj streljani Vrapčanski potok koje je ujedno bilo i izborno natjecanje za nadolazeće prvenstvo Europe u gađanju malokalibarskim oružjem.

Naši predstavnici ostvarili su kvalitetne rezultate i pokazali uzlaznu formu za nadolazeće europsko prvenstvo. Seniori na trostavu dobro su se snašli u ne tako idealnim vremenskim uvjetima te je Andrija Mikuljan ostvario 1162 krugova kao i njegov klupski kolega Borna Petanjek. Kod naših mladih predstavnica na trostavu najuspješnija je bila Estera Herceg sa 1133 krugova. U disciplini 60 metaka ležeći stav drugi najbolji rezultat dana imao je Andrija Mikuljan sa 621.4 krugova u kategoriji seniora. 

Na pištolju 50m slobodnog izbora najbolji iz redova Končara bio je Boris Gramnjak s ostvarenih 528 krugova, a Vatrosla Drmić ostvario je 508 krugova. Najbolji u disciplini 25m standard pištolj u kategoriji seniora iskazao se Vatroslav Drmić s ostvarenih 549 krugova isto kao i u disciplini 25m središnjeg paljenja sa 570 krugova. Kod seniorki na 25 m pištolj Vlatka Pervan pokazala je zavidnu formu i ostvarila najbolji rezultat kvalifikacija sa 572 kruga.

1/3

I MK turnir - izborno natjecanje za prvenstvo Europe, ISSF program 

Počela je malokalibarska sezona te prvo natjecanje održalo se u Solinu koje je bilo ujedno i izborno natjecanje za nadolazeće prvenstvo Europe u gađaju malokalibarskim oružjem. 

Na liniju prva je stupila seniorka Vlatka Pervan u disciplini 25m pištolj i ostvarila solidnih 571 krug s obzirnom na vremenske uvjete. Sljedeći na red došli su naši predstavnici na trostavu. Borna Petanjek se najbolje snašao u teškim i hladnim vremenskim uvjetima koji nisu pogodovali nikom prisutnom na liniji ostvarivši 1159 krugova, a Andrija Mikuljan za nijansu  slabije, 1155 krugova u seniorskoj konkurenciji. Naša mlada predstavnica Estera Herceg ostvarila je 1135 krugova  u juniorskoj konkurenciji. 

Kasnije istog dana došla je na red disciplina 60 metaka ležeći stav  gdje se opet Borna Petanjek pokazao kao najuspješniji sa 620.4 kruga i ostvario drugi najbolji rezultat natjecanja, dok je Andrija Mikuljan ostvario 617.7 krugova, a Ivica Štritof 608.3 kruga u seniorskoj konkurenciji. U juniorskoj konkurenciji Estera Herceg ostvarila je 609.1 krug. 

Juniorke trostav
Juniorke trostav

Estera Herceg (lijevo)

Seniori trostav
Seniori trostav

Borna Petanjek (desno)

Juniorke trostav
Juniorke trostav

Estera Herceg

Juniorke trostav
Juniorke trostav

Estera Herceg (lijevo)

1/4

SLJEDEĆA NATJECANJA

20.05 - 06.06.2021.

Europsko prvenstvo 10/25/50/300m/trap - Osijek 

informacije

Ostali rezultati

Vijesti