top of page
Search
  • Writer's pictureValentina Kozumplik

2. Turnir olimpijskih nada - Čakovec

Drugi turnir olimpijskih nada održao se u Čakovcu, gdje su se okupili mladi strijelci iz svih dijelova Hrvatske. Ovaj turnir je izrazito bitan kako bi mladi natjecatelji osjetili natjecateljski duh i pripremili se za nadolazeću sezonu.

Naši natjecatelji u disciplini zračnog pištolja imali su što za pokazati. Najbolji na liniji bio je Gabriel Kužina koji je sa 540 krugova ostvario najbolji rezultat turnira te osvojio prvo mjesto među juniorima i mlađim juniorima (U18). Nadomak medalje bio je Rino Štaba koji je ostvario 523 krugova i osvojio 4. mjesto u kategoriji juniora i mlađih juniora (U18), ali i Tan Prugovečki je također pokazao da se može nositi rame uz rame sa ostalim članovima ekipe te je ostvario 522 kruga i zauzeo 6. mjesto u kategoriji juniora i mlađih juniora (U18). Mlade predstavnice na zračnom pištolju odradile su solidan meč i potvrdile da njihovo vrijeme tek dolazi. Sara Štrkalj ostvarila je rezultat od 508 krugova te zauzela 8. mjesto u kategoriji juniorki i mlađih juniorki (U18), a dok je Vivian Pranjić ostvarila rezultat od 505 krugova i zauzela 9. mjesto u kategoriji juniorki i mlađih juniorki (U18), ali u kategoriji kadetkinja uspjela je osvojiti 3. mjesto.

Vrlo mlada postava natjecatelja zračnom puškom nije bila toliko uspješna s osvajanjem medalja, ali iskustvo je nemjerljivo. Uspjeh ne dolazi preko noći, ali radom i trudom definitivno neće izostati. Ivan Salgado Vinter ostvario je 583.2 kruga i zauzeo 21. mjesto u kategoriji juniora, a 20. mjesto u kategoriji mlađih juniora (U18). Naš trenutno najmlađi natjecatelj Tin Bijonda ostvario je 549.0 krugova i zauzeo 37. mjesto u kategoriji juniora, 36. mjesto u kategoriji mlađih juniora (U18), 20. mjesto u kategoriji kadeta i 5. mjesto u kategoriji mlađih kadeta (U14). Leticija Šimić ostvarila je 578.9 krugova i osvojila 16. mjesto u kategoriji juniorki, a 14. mjesto u kategoriji mlađih juniorki (U18).28 views0 comments

Comments


bottom of page