top of page
Search
  • Writer's pictureValentina Kozumplik

EUROPSKO PRVENSTVO 10m ISSF, Gyor (HUN)

Dio Hrvatske reprezentacije na ovom prvenstvu bili su članovi našeg kluba - Lana Skeledžija (zračni pištolj seniorke), Luka Štrbenac (zračna puška juniori) i Estera Herceg (zračna puška juniorke)

Jedan od značajnijih uspjeha naše reprezentacije bila je srebrna ekipna medalja juniora zračnom puškom. Štrbenac, Petanjek i Tomašević stigli su do finalnog okršaja s reprezentacijom Rusije od koje su bili lošiji te time zauzeli drugo mjesto na ovom prvenstvu. Luka Štrbenac, u pojedinačnom nastupu, zauzeo je "nezahvalno" 9. mjesto u kvalifikacijama (prvih 8 ulazi u finale). Imao je isti rezultat kao i osmoplasirani, ali je presudila zadnja serija (u slučaju da strijelci imaju jednak rezultat, bolji je onaj čija je bolja zadnja serija). Unatoč svemu, tako visoki plasman na Europskom prvenstvu nije lako ostvariti.

Estera Herceg u pojedinačnom nastupu zauzela je 62. mjesto sa 609,6 krugova. Estera je nastupila i u najecanju parova gdje je sa Lukom Štrbencom zauzela 31. mjesto.

Sa rezultatom od 557 krugova u kvalifikacijama, Lana Skeledžija zauzela je 50. mjesto. Lošija prva i četvrta serija odrazila se na rezultat koji je na kraju bio ispod Laninih mogućnosti. Lana je također bila dio tima u natjecanju parova. Njezin partner bio je Osječanin Uroš Kačavenda. Zauzelii su 45. mjesto.

bottom of page