top of page
Search
  • Writer's pictureValentina Kozumplik

26. Skirca open & Trzin Walther cup 2023.

Prvi turnir u 2023. održao se u Trzinu u Sloveniji gdje su naši natjecatelji ostvarili vrhunske rezultate uz mnoštvo medalja te na taj način napravili sjajnu uvertiru već na samom početku godine.

Prva na liniji nastupala je Estera Herceg u disciplini mix parova sa svojim kolegom iz reprezentacije Darkom Tomaševićem (SK Bolman) gdje su u osnovnom kvalifikacijskom meču koji se sastoji od 30 metaka uspjeli izboriti meč za brončano odličje protiv drugog para hrvatske reprezentacije. Pobjednik je onaj koji osvoji 16 bodova, a bodovi se osvajaju na način da se pogodak oba strijelca zbroji te čiji je jači zbroj, taj par osvaja 2 boda, a u slučaju neriješenog rezultata svatko osvaja po bod. U međusobnom ogledu dva hrvatska para, Estera i Darko slavili su s 16:12 te tako osvojili brončanu medalju.

Drugog dana natjecanja u prvom planu su bile juniorske kategorije. Estera Herceg u kategoriji juniorki (U21) odradila je kvalitetan meč te se uspjela plasirati u finale gdje je osvojila brončanu medalju. Mlada natjecateljica Valentina Pantelić zauzela je 23. mjesto u kategoriji juniorki (U21). Martin Ljubanović kojem je ovo također bio prvi nastup van zemlje kao i Valentini, u kategoriji juniora (U21) osvojio je 16. mjesto. Sjajan dan imao je Rino Štaba u disciplini zračni pištolj u kategoriji juniora (U21). Rino je odradio solidan meč te bez problema ušao u finale u kojem je nakon 25 hitaca uspio izboriti meč za zlato. U meču za zlato gađaju dvojica natjecatelja poslije 25 finalnih hitaca te pobjednik je onaj koji prvi dođe do 16 bodova, a bodove osvaja na način da čiji je jači hitac dobiva dva boda, a ako su izjednačeni svatko dobiva po bod. Poslije jako napetog i neizvjesnog finala Rino je osvojio drugo mjesto s rezultatom 16:14 .

Zadnjeg dana natjecanja došle su na red seniorske kategorije. Prva na liniji ponovno se našla Estera Herceg, te kao i prethodnih dana pokazala je kako može odraditi odličan meč i plasirati se u finale među osam najboljih seniorki. Estera je u finalu pokazala zavidnu mirnoću i staloženost u ključnim trenucima te se tako korak po korak domogla brončane medalje, treću u tri dana. Zatim na liniji se našao Borna Petanjek koji je poslije meča osigurao finale s treće pozicije. U finalu poslije 25 hitaca Borna je okrunio brončanim odličjem kao i njegova mlađa kolegica. Seniorski predstavnik na zračnom pištolju Boris Gramnjak nakon kvalifikacijskog meča nije uspio ući u finale te je osvojio 15. mjesto. Lana Skeledžija u disciplini zračni pištolj ponovno je pokazala kako je u jako dobroj formi već i u kvalifikacijskom meču gdje je osigurala finale s treće pozicije. Nastup u finalu bio je odličan i uz mnogo truda Lana je uspjela ući u meč za zlato. Naime u meču za zlato ipak predstavnica Slovenije bila je prejak protivnik (16:4) te je tako Lana osvojila srebrnu medalju.12 views0 comments

댓글


bottom of page