top of page
Search
  • Writer's pictureValentina Kozumplik

3. kolo 1. Walther Hrvatske lige, Grand prix Osijek 2021.

Zadnji turnir u ovoj kalendarskoj godini održao se u Osijeku u gradskoj dvorani Gradski vrt. Natjecanje je privuklo natjecatelje iz jedanaest zemalja, a bilo je još važnije za domaće natjecatelje jer je natjecanje ujedno bilo drugo izborno natjecanje za sastav reprezentacije. Natjecanje se odvijalo od 17. do 19. prosinca.

Prvog dana natjecanja održala se disciplina mix parova zračnom puškom i zračnim pištoljem. U disciplini mix parova na zračnoj pušci imali smo dva para, a to su bili Estera Herceg i Borna Petanjek te Ana Adam i Andrija Mikuljan. Estera i Borna uspjeli su izboriti ulazak u drugi dio kvalifikacije (prvih osmero parova iz prvog djela kvalifikacija) te su na kraju osvojili 6. mjesto nakon drugog djela kvalifikacija, dok su Ana i Andrija ostali na korak u plasman u prvih osmero parova nakon završenog prvog djela kvalifikacija te su zauzeli 10. mjesto.

U subotu odvijalo se 3. kolo 1. Walther Hrvatske lige, a prvi na liniji našli su se naši pištoljaši. Boris Gramnjak nastupao je u disciplini zračni pištolj 10m u kategoriji seniora i ostvario rezultat od 551 krug te osvojio 14. mjesto, a samo četiri kruga dijelila su ga u ulazak u finale. Lana Skeledžija ostvarila je kvalitetan kvalifikacijski meč od 553 kruga. U finalu osvojila je 8. mjesto. Disciplina zračne puške kod naših mladih juniorki donijela je pravu malu dramu. Estera Herceg ostvarila je rezultat od 621.1 krug te je nažalost osvojila 9. mjesto, a osmo plasirana natjecateljica imala je isti broj krugova te je odlučivala čija je jača zadnja serija. Timska kolegica Ana Adam ostvarila je rezultat od 611.5 krugova i osvojila 23 mjesto. Zadnji na redu nastupali su seniori u disciplini zračne puške. Iako su Andrija Mikuljan i Borna Petanjek odradili kvalitetne mečeve ipak im je falilo malo sportske sreće kako bi ušli u finale, a za to im je falilo svega nekoliko desetinki kruga. Borna je ostvario rezultat od 624.1 krug i nesretno 9. mjesto, a Andrija rezultat od 623.8 krugova te osvojio 10. mjesto.

Završnog dana ostao je glavni dan turnira. Ponovno na liniji prvi su se našli naši pištoljaši. Boris Gramnjak ostvario je rezultat od 556 krugova i osvojio 17. mjesto. U disciplini zračnog pištolja seniorki Lana Skeledžija osvojila je 11. mjesto s 552 krugova. Mlade predstavnice na zračnoj pušci ostvarile su još bolje rezultate nego dan ranije te pokazale kako su spremne nositi se s konkurencijom i kako su na korak do ulaska u tim reprezentacije. Estera Herceg ostvarila je rezultat od 623.2 krugova, a Ana Adam rezultat od 617.1 krug. Seniori u disciplini zračne puške nastupali su na samom kraju turnira. Andrija Mikuljan ostvario je rezultat od 627.2 kruga i plasirao se u finale s trećeg mjesta u kvalifikacijama, a Borna Petanjek ostvario je rezultat od 621.7 krug te osvojio 12. mjesto. U finalu Andriji je falilo malo sportske sreće i malo jačih centara kako bi mogao konkurirati za bolje pozicije. Na kraju u finalnom gađanju u iznimno jakoj konkurenciji osvojio je 8. mjesto.6 views0 comments

Comments


bottom of page