top of page
Search
  • Writer's pictureValentina Kozumplik

46. Trofej Mladosti

Kultni turnir koji se održava već 46. puta u Zagrebu i ove je godine nastavio svoju tradiciju. Turnir je podijeljen na dva dana, a prvog dana održava se natjecanje u kategorijama zračnom puškom, a drugog dana u kategorijama zračnog pištolja.

Naši natjecatelji zračnom puškom Andrija Mikuljan i Borna Petanjek odradili su obojica dobre mečeve i plasirali se u finale. U samom finalu Andrija je završio na 6. mjestu, a Borna je ostao nadomak medalje, zauzevši 4. mjesto. Estera Herceg ostvarila je rezultat od 619.4 krugova s čime je zauzela 23. mjesto u seniorskoj konkurenciji i 10. u juniorskoj.

Na red je stigla disciplina zračnog pištolja. Boris Gramnjak ostvario je rezultat od 565 krugova, čime je ušao u finale. Boris je u finalu pokazao izuzetnu mentalnu snagu, te se uz sav pritisak uspio izboriti nakon 5 serija po 5 hitaca za eliminacijski meč za zlato. Eliminacijski meč za zlato sastoji se da dva preostala finalista gađaju dodatne pojedinačne hice te čiji je jači hitac osvaja 2 boda, a ako je izjednačeno onda svaki po 1 bod. Pobjednik je onaj koji prvi dođe do 16 bodova. Boris je u tom dijelu briljirao te ostvario pobjedu s 17:11 i na taj način osvojio zlatnu medalju. Mladi kolege na pištolju također su pokazali kako se spremni nositi se s konkurencijom u skorije vrijeme, tako je Rino Štaba pogodio 549 krugova s čime je zauzeo 26. mjesto u kategoriji seniora, a 5. mjesto u kategoriji juniora, Gabriel Kužina s 542. kruga zauzeo 33. mjesto u kategoriji seniora, a 8. mjesto u kategoriji juniora, a Tan Prugovečki 535 krugova zauzevši 42. mjesto u kategoriji seniora, a 10. mjesto u kategoriji juniora. Lana Skeledžija imala je izvrstan nastup u kvalifikacijskom meču u kojem je ostvarila 574 krugova što je bilo prvo mjesto u kvalifikacijama, a nakon finala osvojila je 5. mjesto.31 views0 comments

Kommentare


bottom of page