top of page
Search
  • Writer's pictureValentina Kozumplik

47. Trofej Mladosti

Najpoznatiji zagrebački međunarodni turnir "Trofej Mladosti" održan je 47. put u Zagrebu gdje je privukao velik broj natjecatelja. 

Prvog dana nastupali su natjecatelji zračnom puškom u kategorijama seniora/ki i juniora/ki. Prvi na liniji nastupali su seniori i juniori. Andrija Mikuljan nastupao je u kategoriji seniora te ostvario rezultat od 627.4 krugova te ušao u finale s treće pozicije, a dok je Martin Ljubanović ostvario rezultat od 613.3 krugova osvojivši 32. mjesto u kategoriji seniora, a 16. mjesto u kategoriji juniora. U finalu Andrija je priredio pravu malu rezultatsku dramu. Natjecatelji su bili izjednačeni rezultatima te su decimale odlučivale tko će ispasti iz finala. Andrija se nakon 20 hitaca našao izjednačen s mađarskim natjecateljem te su obojica morali ići u dodatno raspucavanje. U raspucavanju Andrija je bio bolji te je na taj način osvojio 3. mjesto. Kod seniorki i juniorki nastupala je Estera Herceg te ostvarila rezultat od 621.4 krugova i osvojila 22. mjesto u kategoriji seniorski, a 9. mjesto u kategoriji juniorki. Posebno treba izdvojiti mladu predstavnicu Marinu Kožar koja je odradila fantastičan meč od 609.9 krugova i osvojila 49. mjesto u kategoriji seniorki, a 31. mjesto u kategoriji juniorki, također Valentina Pantelić ostvarila je rezultat od 594 krugova što je bilo dovoljno za 75. mjesto u kategoriji seniorki, a 55. mjesto u kategoriji juniorki, Leticija Šimić ostvarila je rezultat od 593.4 krugova čime je osvojila 76. mjesto u kategoriji seniorki, a 56. mjesto u kategoriji juniorki te Sara Majer s 586.2 kruga osvojila 79. mjesto u kategoriji seniorki, a 59. mjesto u kategoriji juniorki. 

Drugog dana na redu je bila disciplina zračnog pištolja seniora/ki i juniora/ki. Vatroslav Drmić odradio je solidan rezultat od 557 krugova čime je osvojio 19. mjesto, Boris Gramnjak ostvario je rezultat od 555 krugova te osvojio 26. mjesto, Rino Štaba je ostvario rezultat od 546 krugova te osvojio 45. mjesto u seniorskoj konkurenciji, a 6. mjesto u juniorskoj konkurenciji, Darko Horvatić ostvario je rezultat od 534 krugova te osvojio 59. mjesto te Gabriel Kužina s rezultatom od 530 krugova osvojio je 65. mjesto u seniorskoj konkurenciji i 12. mjesto u juniorskoj konkurenciji. Izvrstan nastup imala je Lana Skeledžija s visokih 567 krugova s kojim se plasirala u finale. Iako je kvalifikacijski meč bio izvrstan finale nije bilo tako jednostavno te je Lana osvojila 8. mjesto. Nastupila je još i Ela Minđek koja je ostvarila rezultat od 528 krugova te osvojila 28. mjesto. 6 views0 comments

Comentários


bottom of page