top of page
Search
  • Writer's pictureValentina Kozumplik

Europsko prvenstvo - Hamar, Norveška; Borna Petanjek brončani član ekipe!

Ovogodišnje europsko prvenstvo zračnim oružjem održalo se na dalekom sjeveru u Norveškom gradu Hamaru. Naš klub imao je četiri predstavnika u tri različite discipline. Dvoje naših seniora u disciplini zračne puške Bornu Petanjeka, Andriju Mikuljana, na zračnoj pušci u kategoriji juniorki Esteru Herceg i u disciplini zračni pištolj u kategoriji seniorki Lanu Skeledžiju.

Prva na redu je nastupala Estera Herceg u kategoriji juniorki zračna puška. Estera je odlično otvorila svoj nastup i borila se tokom cijelog meča te je bila u šansi za ulazak u finale. Naime u samoj završnici malo joj je falilo snage da se uspije cijeli meč izdržati u tako visokom ritmu te nažalost svega par slabijih centara presudilo je u cjelokupnom poretku. Estera je osvojila 22. mjesto s 622.4 kruga u kategoriji juniorki.

Naša pištoljašica Lana Skeledžija ostvarila je vrlo kvalitetan nastup kojim je uvjerljivo pokazala kako je daleko najbolja pištoljašica u disciplini zračni pištolj u Hrvatskoj. Lana je pogodila izvrsnih 570 krugova i osvojila 18. mjesto u konkurenciji seniorki, a samo četiri kruga dijela su je od finala. Seniori na zračnoj pušci imali su vrlo jaku konkurenciju. Andrija Mikuljan ostvario je rezultat od 625.4 krugova i osvojio je 18. mjesto, a Borna Petanjek 622.6 krugova i osvojio 38. mjesto u pojedinačnoj konkurenciji. Najbolje smo ostavili za sam kraj. Borna Petanjek bio je član ekipe seniora na zračnoj pušci koji su gađali ekipni dio natjecanja. Ekipni dio natjecanja sastoji se od dva eliminacijska djela. Prvi dio gađa se na način da svatko od tri člana ekipe gađa 30 hitaca te se nakon toga ti rezultati se zbroje te se dobije ukupan poredak u kojem je bitno da se uđe u prvih osam ekipa. Nakon toga dolazi drugi eliminacijski dio gdje je potrebno da svatko od članova ekipe odradi 20 hitaca. Nakon toga dobije se poredak u kojem prva dva tima idu u meč za zlatno odličje, a treće i četvrto plasirani tim idu u meč za brončano odličje. Ekipa Hrvatske odradila je rutinski prvi eliminacijski dio te se plasirala u drugi dio. Završetkom drugog djela naša ekipa zauzela je treće mjesto, a svega 0.9 krugova ih je dijelilo za ulazak u meč za zlatno odličje. Borbu za brončanu medalju imali su protiv reprezentacije Finske. Meč za odličje gađa se na način da svatko od tri člana ekipe u vremenu od 50 sekundi opali hitac te se nakon toga pojedinačni hici zbroje te čiji je zbroj jači ta ekipa osvaja dva boda, a u slučaju izjednačenog rezultata svaka ekipa dobiva po jedan bod. Pobjednik je ona ekipa koja prva dođe do 16 bodova. Naša ekipa bila je uvjerljivo mirnija, iskusnija, nadmoćnija i uspješno svladala Finsku s 16:4. Time je treću godinu za redom Borna Petanjek član zračne ekipe koja stoji na europskom postolju.

Čestitke još jednom.


5 views0 comments

Comments


bottom of page