top of page
Search
  • Writer's pictureValentina Kozumplik

Finale kupa Hrvatske ISSF program 10m - seniori/seniorke

Finale kupa Hrvatske ISSF program 10m održalo se u Osijeku u seniorskoj kategoriji. Nastup na finalu kupa Hrvatske imaju sportaši koji su prethodno nastupali na polufinalu kupa Hrvatske te se uspjeli svojim rezultatom kvalificirati u prvih 35 rezultata u cijeloj Hrvatskoj. 

Kod kategorije zračni pištolj seniori nastupali su Vatroslav Drmić i Boris Gramnjak. Drugi najbolji kvalifikacijski rezultat imao je Boris Gramnjak pogodivši visokih 570 krugova što je Borisu dalo dodatno vjetar u leđa pred nastup u finalu. Vatroslav nije imao svoj najbolji nastup iako je ostavio "srce" na liniji ostvario je rezultat od 554 krugova i osvojio 14. mjesto. Na samom početku finala Boris je gađao izvrsno i čvrsto zauzeo poziciju za odličje, čak i određeno vrijeme vodeću poziciju. Pod sam kraj finala potkrala se i pokoja greška, ali usprkos tome Boris je osvojio brončanu medalju. Nakon nastupa seniora na zračnom pištolju na red su došle seniorke. Naša Lana Skeledžija odradila je odličan kvalifikacijski meč s najboljim rezultatom od 567 krugova. Također kao i njen kolega Boris izvrsno je otvorila finale s visokim rezultatom te se od samog početka probila u sam vrh. Iako je finale bilo vrlo izjednačeno do samog kraja Lana je osvojila titulu viceprvakinje te joj je naslov prvakinje "pobjegao" svega za 0.7 krugova. 

Dvoje naših predstavnika na zračnoj pušci bili su Andrija Mikuljan te mladi Martin Ljubanović. Iako tek mlađi junior Martin Ljubanović koji se uspješno kvalificirao u finale kupa hrvatske sjajno je započeo svoj kvalifikacijski meč, ali ipak potrebno je još malo više iskustva za ulazak u osam najboljih u hrvatskoj, te je kvalitetnim rezultatom od 614.7 krugova osvojio 11. mjesto. Andrija je svoj kvalifikacijski meč odradilo solidno rezultatom od 627.6 krugova što mu je osiguralo plasman u finale s četvrte pozicije. Sami početak finala nije otvorio najbolje jer mu se potkrala jedna greška, Andrija se nije predavao te je nastavio dobrim gađanjem, ali nije bilo dovoljno za bolji plasman te je osvojio 6. mjesto, a dok mu je do 5. mjesta nedostajalo tek 0.1 krug.3 views0 comments

Comments


bottom of page