top of page
Search
  • Writer's pictureValentina Kozumplik

Grand prix Belgrade & Thropy of Belgrade

Tradicionalni turnir koji se održava u susjednoj Srbiji, Beogradu privukao je veliki dio streljačke scene na ovim prostorima. Na natjecanje stigli su natjecatelji iz devet zemalja što je respektabilni odaziv, a ujedno i vrlo jaka konkurencija.

Subotnje jutro započeli su seniori na zračnoj pušci Andrija Mikuljan i Borna Petanjek. Borna je ostvario rezultat od 621.5 krugova i osvojio 15. mjesto, a Andrija s jako dobrih 627.6 krugova uspio se plasirati u finale. Finale je Andrija odradio dosta kvalitetno, kontinuirano te je nakon 5 serija po 5 hitaca uspio osvojiti brončanu medalju. Zatim se na liniji našla naša Estera Herceg u disciplini zračna puška gdje je ostvarila značajan rezultat od 624.2 kruga te s njim osvojila 16. mjesto u kategoriji seniorki, a 7. mjesto u kategoriji juniorki. Uslijedile su pištoljaške discipline u kojima je Gabriel Kužina s 537 krugova osvojiio 47. mjesto u kategoriji seniora, a 22. mjesto u kategoriji juniora. Lana Skeledžija u disciplini zračni pištolj ostvarila je 565 krugova što je bilo dovoljno za ulazak u finale, a u finalu je osvojila 4. mjesto.

Posljednjeg dana natjecanja ponovno prvi na liniji nastupili su seniori u disciplini zračne puške. Andrija Mikuljan ponovno je bio raspoložen za dobar rezultat od 626.5 krugova što je bilo dovoljno za finale, a Borna Petanjek pogodio je 622.9 krugova i osvojio 12. mjesto. Andrija nije najbolje krenuo u finalu iako je kasnije odlično gađao nije mogao nadoknaditi dovoljno za višu poziciju te je tako osvojio 8. mjesto. Estera Herceg imala je nešto slabiji meč nego dan ranije s 620.1 krug te tako osvojila 28. mjesto. Naš mladi junior na pištolju Gabriel Kužina pogodio je 549 krugova čime je osvojio 34. mjesto. Lana Skeledžija imala je sjajan nastup u osnovnom meču u kojem je ostvarila 571 krug, nažalost u finalu joj se nije osmjehnula ovog puta sportska sreća te je unatoč borbi ponovno osvojila 4. mjesto.4 views0 comments

Comentários


bottom of page