top of page
Search
  • Writer's pictureValentina Kozumplik

Grand prix Osijek & Christmas cup 2022.

Posljednji turnir u 2022. održao se u Osijeku koji je bio i zadnje izborno natjecanje za sastav reprezentacije za nadolazeće europsko prvenstvo sljedeće godine u disciplinama zračne puške i zračnog pištolja.

Prvog dana nastupali naši seniori u disciplini zračne puške Andrija Mikuljan i Borna Petanjek. Nakon odrađenog kvalifikacijskog meča u kojem je Borna ostvario 627.2 krugova, a Andrija 626.1 krug obojica su se uspjela plasirati u finale zračne puške seniori. Samo finale bilo je izrazito rezultatski visoko, a Borna je zauzeo 8., a Andrija 7. mjesto. U kategoriji juniorki na zračnoj pušci nastupala je Estera Herceg koja je ostvarila rezultat od 620.2 kruga te s tim rezultatom osvojila 12. mjesto. Disciplina zračnog pištolja također je ostvarila zapažene rezultate. Boris Gramnjak ostvario je rezultat od 567 što je bilo dovoljno za ulazak u finale, a nakon finala osvojio je 8. mjesto. Lana Skeledžija imala je izvrstan dan, osnovni kvalifikacijski meč odradila je kvalitetno s ostvarenih 567 krugova i izborila plasman u finale. U finalu nakon 5 serija po 5 hitaca uspjela je izboriti brončanu medalju. Sjajan nastup imao je i Rino Štaba koji je odradio kvalifikacijski meč s 549 krugova i uspio ući u juniorsko finale na zračnom pištolju. Izvrsno se borio tokom finala, te na nakon 5 serija po 5 hitaca osvojio četvrto mjesto.

Zadnjeg dana natjecanja prvi na liniji nastupali su pištoljaši. Boris Gramnjak odradio je nešto slabiji kvalifikacijski meč od dana ranije s 555 krugova što nije bio dovoljno za ulazak u finale te s tim osvojio 20. mjesto, a Rino Štaba odradio je kvalitetan meč s 553 krugova te osvojio 23 mjesto. Lana Skeledžija je ponovno odradila sjajan nastup s 568 krugova što je bio drugi rezultat za ulazak u finale, dok je u finalu osvojila 5. mjesto. Estera Herceg u disciplini zračne puške ostvarila je rezultat od 612.4 krugova te osvojila 36. mjesto. Zadnji su nastupali seniori u zračnoj pušci, Borna Petanjek ostvario je rezultat od 623.4 krugova i osvojio 11. mjesto, a Andrija Mikuljan je odradio sjajan meč i ostvario rezultat od 629.1 krug što je bilo dovoljno za finale, a dok je u finalu osvojio 7. mjesto.


Lana Skeledžija (ARHIVA)


3 views0 comments

Comments


bottom of page