top of page
Search
  • Writer's pictureValentina Kozumplik

ISSF Grand prix 10m, Ruše - Slovenija

Od ove godine uveden je novi oblik turnira. Ovaj turnir održan je od strane svjetske streljačke organizacije, gdje se skupljaju bodovi za svjetsku rang listu na temelju plasmana. Na temelju svjetske rang liste postojat će mogućnost osvajanja kvoti za naredne olimpijske igre. Naš klub je predstavljali su dvojica sportaša na zračnoj pušci, a to su Borna Petanjek i Andrija Mikuljan, a na zračnom pištolju Lanu Skeledžiju.

Prvi nastup imala je Lana Skeledžija u disciplini zračnog pištolja u kategoriji seniorki. Lana je odradila kvalitetan meč te je osvojila 17. mjesto sa 561 krug. Sljedećeg dana nastupali su seniori na zračnoj pušci Borna Petanjek i Andrija Mikuljan. Borna se borio do zadnjeg metka te stvarno odradio vrhunski meč. Ostvario je rezultat od 627.9 krugova i s tim osvojio 13. mjesto, a Andrija ostvario je rezultat od 622 kruga i zauzeo 34. mjesto. Kasnije istog dana Lana Skeledžija i Hrvoje Marčec nastupali su u mixu zračnog pištolja. Nakon odrađenog prvog kvalifikacijskog djela Lana i Hrvoje osvojili su 11. mjesto.

Zadnji dan natjecanja donio je najviše uspjeha. Prve na liniji našle su se seniorke sa zračnim pištoljem u disciplini team eventa. Seniorke nakon dva kvalifikacijska dijela osvojile su brončanu medalju, a u sastavu ekipe bile su Lana Skeledžija, Zlatka Hlebec i Matea Omazić. Seniori na zračnoj pušci nakon dva kvalifikacijska dijela team eventa uspjeli su izboriti plasman u meč za zlatnu medalju protiv reprezentacije Rusije. U samo finalnu za zlatno odličje bilo je napeto, ali ipak je reprezentacija Rusije ovaj put bila preprecizna. Seniori ekipno na zračnoj pušci osvojili su srebrno odličje, a ekipu su činili Andrija Mikuljan, Miran Maričić i Petar Gorša.5 views0 comments

Σχόλια


bottom of page