top of page
Search
  • Writer's pictureValentina Kozumplik

IV Grand prix Osijek 25m/50m

Na strelištu Pampas u Osijeku nakon duge stanke zbog epidemiološke situacije održan je međunarodni turnir malokalibarskim oružjem i u disciplinama trap i skeet. Turnir je bio samo uvertira za nadolazeće Europsko prvenstvo koje će se održati na streljani Pampas krajem ovog mjeseca. Ujedno prije samog natjecanja naši predstavnici Ana Adam, Estera Herceg, Borna Petanjek, Andrija Mikuljan, Vlatka Pervan i Lana Skeledžija sudjelovali su na pripremama reprezentacije u Osijeku.

Prvog dana nastupale su naše juniorke Ana Adam koja je osvojila 11. mjesto, a dok je Estera Herceg u osnovnom meču opalila vlastiti osobni rekord te nije stala na tome nego je u finalu ostala smirena do zadnjeg metka i uspjela osvojiti prvo mjesto svega za 0.1 krug ispred drugoplasirane. U disciplini 25m pištolj seniori središnjeg paljenja Vatroslav Drmić osvojio je peto mjesto, a Vlatka Pervan ušla je u finale na pištolju 25 m seniorke i osvojila šesto mjesto.

Naši predstavnici na trostavu za seniore Andrija Mikuljan ostvario je 1162 kruga i osvojio 17 mjesto, a Borna Petanjek ostvario 1164 kruga i osvojio 13 mjesto. Zadnjeg dana natjecanja najbliže postolju bila je ponovno Estera Herceg u disciplini 60 metaka ležeći stav za juniorke i zauzela četvrto mjesto s istim brojem krugova kao i osvajačica trećeg mjesta te je odlučivala zadnja serija za medalju. Borna Petanjek u disciplini 60 metaka ležeći stav za seniore odradio je kvalitetan meč te ga je nekoliko krugova dijelilo od brončanog odličja te je osvojio šesto mjesto s 622.6 krugova.


8 views0 comments

Comments


bottom of page