top of page
Search
  • Writer's pictureValentina Kozumplik

Prvenstvo Hrvatske 25m/50m mk issf program puška i pištolj - seniori/seniorke

Na automatskoj streljani Vrapčanski potok 19. i 20. lipnja održano je prvenstvo Hrvatske na 25m/50m malokalibarskim oružjem issf program za seniore i seniorke.

Za završetak malokalibarske sezone naši seniori i seniorke pokazali su još jednom kako se mogu vrlo kvalitetno nositi u najtežim streljačkim disciplinama i kako uspijevaju postizati kvalitetne rezultate usprkos velikim vrućinama koje su ih dočekale na ovom prvenstvu Hrvatske.

Prvog dana natjecanja na scenu su stupili seniori 50m pištolj slobodnog izbora gdje su izborili treće mjesto u ekipnom poretku, a brončanu ekipu činili su Boris Gramnjak, Vatroslav Drmić i Tihomir Marušić. Naša sjajna Vlatka Pervan uvjerljivo se okitila prvakinjom hrvatske u disciplini 25m pištolj. Naši puškaši imali su nastup u disciplini 60metaka ležeći stav. Najuspješniji kod seniora bio je Andrija Mikuljan koji je osvojio treće mjesto, a Borna Petanjek bio je najbolji u mlađim seniorima (U24) i okitio se prvakom hrvatske u mlađim seniorima, a dok je muška seniorska ekipa osvojila drugo mjesto u ekipnom poretku, članovi ekipe bili su Andrija Mikuljan, Borna Petanjek i Ivica Štritof. Kod mlađih seniorki (U24) do srebrne medalje stigla je Estera Herceg.

Drugog dana natjecanja seniori i seniorke na pušci imali su nastup u "kraljevskoj" disciplini trostava. Nakon dugog osnovnog meča i finala na vrućini od 30+ stupnjeva naši predstavnici domogli su se postolja. Andrija Mikuljan osvojio je treće mjesto, a ponovno najbolji mlađi senior (U24) bio je Borna Petanjek. Dok kod mlađih seniorki (U24) imali smo obje predstavnice na postolju, Estera Herceg osvojila je drugo mjesto dok je Ana Adam osvojila treće mjesto.


7 views0 comments

Comments


bottom of page