top of page
Search
  • Writer's pictureValentina Kozumplik

Prvenstvo Hrvatske pojedinačno 10m puška/pištolj - ISSF program, seniori/seniorke

Ovogodišnje prvenstvo Hrvatske u disciplini zračna puška i zračni pištolj ISSF program održavalo se u Bjelovaru. Na liniji su se našli najbolji pojedinci iz čitave zemlje u najzastupljenijim disciplinama.

Subota je bila rezervirana za program zračne puške. Također ovo natjecanje bila je zadnja generalna proba za naše reprezentativce koji su nakon ovog prvenstva Hrvatske bili spremni za odlazak na svjetski kup u Kairo. Estera Herceg sjajnim je nastupom otvorila natjecanje pogodivši 624.1 krug što je bilo dovoljno da zauzme treće mjesto u kvalifikacijskom dijelu. Njena mlađa kolegica Ana Adam ostala je bogatija za jedno iskustvo više te više očekujemo od nje u godinama koje su pred njom ostvarivši rezultat od 606.9 krugova i osvojivši 14. mjesto. Dvoje naših iskusnih seniora kvalitetno su odradili kvalifikacijski dio meča i plasirali se u finale. Borna Petanjek ostvario je rezultat od 625 krugova te je zauzeo drugu poziciju u kvalifikacijama, a Andrija Mikuljan ostvario je rezultat za nijansu slabiji od Borne s 624.7 krugova te je zauzeo treću poziciju u kvalifikacijama. Posebno treba pohvaliti mladog Tomu Klabučara koji je pokazao kako se može vrlo dobro nositi u seniorskoj konkurenciji gdje je ostvario i osobni rekord od 614.5 krugova i osvojio 13. mjesto. U finalu u kojem su se gađali vrlo visoki rezultati, čak na razini svjetskog rekorda, Borna Petanjek osvojio je četvrto mjesto, a Andrija Mikuljan sedmo mjesto. Bitno je naglasiti kako su Borna Petanjek i Estera Herceg postali prvaci države, u kategoriji mlađih seniora i mlađih seniorki (U24).

Drugog dana natjecanja došao je na red zračni pištolj. Lana Skeledžija ostvarila je odličan nastup gdje je poslije kvalifikacijskog meča bila najbolja s rezultatom od 561 krug. Sjajno se plasirala u finale, te je u finalu bila u samom vrhu do samog kraja gdje je falilo malo sportske sreće u svega zadnja dva hica finala. Lana je postala viceprvakinja Hrvatske u disciplini zračni pištolj. Naša najmlađa natjecateljica Vivan Pranjić ostvarila je rezultat od 503 kruga i osvojila 24. mjesto. U kategoriji seniora Boris Gramnjak ostvario je rezultat od 557 krugova i samo su ga četiri kruga dijelila u ulazak u finale.5 views0 comments

Comments


bottom of page