top of page
Search
  • Writer's pictureValentina Kozumplik

Prvenstvo Hrvatske - pojedinačno i mješoviti parovi - seniori/seniorke

Prvenstvo Hrvatske zračnim oružjem u seniorskoj i mlađe seniorskoj konkurenciji održano je u Osijeku 10. - 11. veljače. Predstavnici našeg kluba okitili su se brojnim medaljama te i ove godine pokazali kako naš klub spada u sam vrh Hrvatskog streljaštva. 

Prvi puta održano je prvenstvo Hrvatske u disciplini mješovitih parova. Lana Skeledžija i Rino Štaba bili su naš par u disciplini zračni pištolj. Nakon kvalifikacija Lana i Rino ostvarili su najbolji rezultat te tako ušli u meč za zlatno odličje. Naime kvalifikacijski meč sastoji se od 30 pojedinačnim hitaca u vremenu od 30 minuta. Nakon što svaki od njih odradi 30 hitaca oba rezultata se zbrajaju i čine jedan rezultat, te ovisno o poziciji na tablici ulaze u meč za medalju. Meč za odličja sastoji se na način da svaki par gađa istovremeno u vremenu od 50 sekundi te se njihovi hitci zbroje. Tko ima jači zbroj hitaca osvaja dva boda, a u slučaju izjednačenja svaki par osvaja po bod, tko prvi dođe do 16 bodova je pobjednik. Meč za zlatno odličje Lana i Rino odradili su perfektno gdje su pobijedili s uvjerljivom razlikom od 16:2 i okitili se naslovom prvaka. Istog dana Rino je nastupao u disciplini zračni pištolj u kategoriji mlađih seniora (mlađih od 24 godine) gdje je ostvario odličan rezultat od 566 krugova i osvojio prvo mjesto i titulu prvaka hrvatske za mlađe seniore. Nakon pištoljskih disciplina na red je došla disciplina zračne puške. Estera Herceg nastupala je u kategoriji seniorki zračnom puškom gdje je u kvalifikacijama ostvarila rezultat od 625.7 krugova te ušla u finale kao drugoplasirana. U finalu bila je vrlo staložena i mirna te sjajnim gađanjem pokazivala kvalitetu koju ima. Na samoj završnici odlučivale su decimale te je Estera osvojila drugo mjesto, a prvo mjesto joj je "pobjeglo" za svega 0.6 krugova. Zadnji nastup imali su seniori na zračnoj pušci Andrija Mikuljan i Martin Ljubanović. Andrija je odradio solidan meč od 625.3 krugova te uspio se kvalificirati u finale s treće pozicije, a Martin je ostvario rezultat od 610.1 krug te osvojio 15. mjesto. U finalu Andrija nije najbolje započeo te je bio gotovo na rubu ispadanja, ali uspio je na kraju odličnim gađanjem penjati se mjesto po mjesto. Tako je došao u situaciju za raspucavanje za brončanu medalju i pobijedio te osvojio drugo mjesto. 

Idućeg dana prvi na liniji bili su Estera Herceg i Andrija Mikuljan u mješovitim parovima zračna puška. Sjajnim nastupom u kvalifikacijama uspjeli su izboriti meč za zlatno odličje. Borba u finalu svodila se na same decimalne razlike te su u tako tijesnom finalu izgubili od ekipe SK Bjelovara 16:12 i osvojili srebrnu medalju. Naš mladi predstavnik Martin Ljubanović nastupao je u kategoriji mlađih seniora (mlađih od 24 godine) te ostvario solidan rezultat od 613.3 krugova i osvojio 6. mjesto. Kod seniora na zračnom pištolju nastupali su Boris Gramnjak i Vatroslav Drmić. Nadomak finala ostao je Boris koji je ostvario rezultat od 553 krugova i osvojio 12. mjesto što je samo tri kruga razlike koja je bila potrebna za ulazak u osam najboljih, a Vatroslav je ostvario rezultat od 536 krugova i osvojio 27. mjesto. Seniorske predstavnice na zračnom pištolju bile su Ela Minđek i Lana Skeledžija. U kvalifikacijskom meču Ela je ostvarila rezultat od 503 krugova i osvojila 26. mjesto, a Lana je ostvarila rezultat od 558 krugova i uspjela ući u finale s druge pozicije. Lana je u finalu pokazala kako uspijeva pronaći mirnoću i u najstresnijim situacijama. Odličnom izvedbom uspjela je osvojiti srebrnu medalju i titulu viceprvakinje Hrvatske. 4 views0 comments

Comments


bottom of page