top of page
Search
  • Writer's pictureValentina Kozumplik

Prvenstvo Zagreba ISSF program 10m - juniori/juniorke

Mladi predstavnici pokazali su zavidnu spremu iako su neki od njih bili i dosta mlađi od druge konkurencije. Sav trud se ipak na kraju isplati što su i sami dokazali osvojivši mnogo medalja.

U kategoriji juniora na zračnoj pušci ekipa Končar-Zagreb 1786 osvojila je treće mjesto u sastavu Martin Ljubanović, Nikola Martić i Bruno Kralj. Najbolji naš predstavnik na juniorskoj pušci bio je Martin Ljubanović koje je uspio u kvalifikacijskom meču pogoditi 598.8 krugova te ga je taj rezultat plasirao u finale s druge pozicije. Martin je u finalu bio zaista izvrstan i uspio je parirati drugim natjecateljima. Nakon 25 hitaca u finalu Martin je osvojio 3. mjesto. Pojedinačno Jan Marenić ostvario je rezultat od 563.8 krugova i osvojio 13. mjesto, Nikola Martić 559.5 krugova i 14. mjesto te Bruno Kralj 553.5 krugova i 15. mjesto. Juniorke na zračnoj pušci također su osvojile treće mjesto u ekipnom sastavu Končar-Zagreba 1786 koje su činile: Marina Kožar, Valentina Pantelić i Katja Kramar. Naša najmlađa predstavnica Marina Kožar tog dana bila je naša najbolja predstavnica s 597.8 krugova uspjela se plasirati u finale sa šestog mjesta. Neustrašiva Marina pokazala je u finalu kako se ne da impresionirati od starijih i iskusnijih kolegica te mirno i staloženo uspjela je osvojiti treće mjesto. Pojedinačno Leticija Šimić ostvarila je rezultat od 588.3 krugova i osvojila 13. mjesto, Valentina Pantelić ostvarila je rezultat od 582.9 krugova, čime je osvojila 14.mjesto, Katja Kramar ostvarila je 575.4 krugova te osvojila 16. mjesto i Sara Majer ostvarila je 549.9 krugova i osvojila 19. mjesto.

Tan Prugovečki bio je naš jedini predstavnik na zračnom pištolju. Kvalifikacijski meč odradio je najbolje od ostatka konkurencije te ušao u finale s prve pozicije ostvarivši 539 krugova. U finalu nakon 25 hitaca ušao je u meč za zlatno odličje. U meču za zlato Tan je osvojio drugo mjesto s rezultatom 6:16. Vivian Pranjić bila je također naša jedina predstavnica na zračnom pištolju. U kvalifikacijskom meču ostvarila je rezultat od 512 krugova što je bilo dovoljno za ulazak u finale s pete pozicije. Finale je bilo dosta napeto i u određenim trenucima falilo je malo više strpljenja i sportske sreće te je Viviana osvojila peto mjesto.11 views0 comments

Comments


bottom of page