top of page
Search
  • Writer's pictureValentina Kozumplik

Salona DC open

Tradicionalni međunarodni turnir koji se održava u Solinu označava početak natjecateljske sezone zračnim oružjem s ISSF programom. Na turniru sudjelovali su mnogi kvalitetni natjecatelji i iz susjednih zemalja.

Prvog dana natjecanja prvi na liniji bili su seniori u disciplini zračna puška. Borna Petanjek odradio je vrlo kvalitetan meč od 626.5 krugova, a Andrija Mikuljan samo za krug slabije što znači 625.5 krugova. Obojica su se uspješno plasirali u finale, Borna s treće, a Andrija sa sedme pozicije. U izuzetno jakom finalu Andrija je osvojio 7. mjesto, a Borna 5. mjesto. Estera Herceg nastupala je u disciplini zračne puške gdje je ostvarila rezultat od 611.5 krugova te je s time zauzela 25. mjesto u kategoriji seniorki, a 15 mjesto u kategoriji juniorki. Na zračnom pištolju nastupala je Lana Skeledžija koja je ostvarila rezultat od 560 krugova što ju je odvelo u finale s treće pozicije. U samom finalu Lani je nedostajala ona mala doza sportske sreće kako bi se domogla medalje, te je osvojila 4. mjesto.

Drugog dana natjecanja Lana Skeledžija bila je prva na liniji i ostvarila je rezultat od 556 krugova što je bilo i više nego dovoljno da se kvalificira u finale. U samom finalu Lana je osvojila 7. mjesto. U disciplini zračna puška seniori najbolji rezultat imao je Andrija Mikuljan s 627.2 kruga, a Borna Petanjek je ostvario rezultat od 624.8 krugova što je također bilo dovoljno za ulazak u finale. Finale je bilo rezultatski vrlo jako i nisu se praštale greške, naš duo nije se najbolje snašao u samom početku jer kasnije je vrlo teško nadoknaditi bilo kakvu grešku kada je finale na visokoj rezultatskoj razini. Borna je tako zauzeo 8. mjesto, a Andrija 7. mjesto. Kod seniorki zračna puška Estera Herceg ostvarila je rezultat od 614.9 krugova i s time zauzela 15. mjesto11 views0 comments

Comments


bottom of page