top of page
Search
  • Writer's pictureValentina Kozumplik

Salona DC Open i 1.kolo 1.Hrvatske Walther lige

Sada već tradicionalno grad Solin i streljačko društvo Dalmacijacement Solin organiziraju vrlo jak turnir na samom uvodu u novu streljačku sezonu. Na samom turniru sudjelovali su najbolji hrvatski predstavnici iz cijele lijepe naše i još k tome šest drugih država.

Prvog dana održavala se disciplina mix team u kojoj sudjeluju muško ženski parovi sa zračnom puškom. Disciplina mix team odvija se kroz dva kvalifikacijska djela i treći finalni dio u kojem se odlučuje o medaljama. Naša dva para Borna Petanjek i Estera Herceg te Andrija Mikuljan i Ana Adam, uspješno su svladali oba kvalifikacijska djela, dok su Andrija Mikuljan i Ana Adam bili bolji u završnici drugog kvalifikacijskog djela i plasirali se u finalni dio gdje su se borili za brončano odličje. Meč za brončano odličje izvrsno su odradili i sasvim zasluženo s velikom bodovnom prednosti osvojili brončanu medalju.

Drugog dana na redu bila je prva Hrvatska Walther liga. Prvi na liniji našli su se seniori u disciplini zračna puška. Borna Petanjek odradio je kvalitetan kvalifikacijski meč od 626.4 kruga plasiravši se u finale s treće pozicije, dok je Andrija Mikuljan ostao nadomak finala zauzevši 12. mjesto. U samom finalu, u kojem su se gađali zaista vrhunski i visoki rezultati, Borna je osvojio sedmo mjesto. Mlade predstavnice Estera Herceg i Ana Adam zauzele su 23. i 27. mjesto u vrlo jakoj konkurenciji seniorki u disciplini zračna puška. Boris Gramnjak u disciplini zračni pištolj osvojio je 11. mjesto sa 561 krug, a svega samo tri kruga dijelila su ga od ulaska u prvih osam i finale.

Zadnjeg dana turnira prvi je nastupao Boris Gramnjak u disciplini zračni pištolj. Tokom cijelog meča Boris je varirao na tablici rezultata oko ulaska u finale, ali na kraju nažalost ponovila se ista priča kao i dan ranije. Za finale ponovno falila su mu samo tri kruga te je zauzeo 10. mjesto sa 563 kruga. Seniori na zračnoj pušci rutinski su odradili mečeve i osigurali ulazak u finale. Samo finale bilo je vrlo jako gdje se nisu praštale pogreške. Andrija Mikuljan osvojio je 6. mjesto dok se Borna Petanjek sasvim zasluženo okitio brončanim odličjem. Jaka konkurencija seniorki u disciplini zračna puška nisu praštale greške nikome, pa tako je Estera Herceg zauzela 24. mjesto, a Ana Adam 17. mjesto.23 views0 comments

Kommentare


bottom of page