top of page
Search
  • Writer's pictureValentina Kozumplik

Salona trophy & Salona DC open

Tradicionalni turnir u Solinu označio je početak nove zračne sezone i ujedno početak izbornih natjecanja za reprezentaciju. Iako je sami početak sezone nije izostalo izuzetno visokih rezultata.

Prvog dana natjecanja prvi na linije našao se Martin Ljubanović u disciplini zračna puška koji je ostvario rezultat od 605.9 krugova čime je zauzeo 40. mjesto u seniorskoj konkurenciji, a 21. mjesto u juniorskoj konkurenciji. Andrija Mikuljan odradio je izuzetno odličan meč u kojem je ostvario 631.5 krugova te se s treće pozicije plasirao u finale . U samom finalu Andrija se nije baš snašao kao u meču te je osvojio 8. mjesto. Estera Herceg nastupala je u disciplini zračne puške za seniorke i juniorke. Rezultatom od 623.1 krugova ostala je nadomak finala te osvojila 10. mjesto u konkurenciji seniorki dok u konkurenciji juniorki okitila se broncom. U disciplini zračni pištolj seniorke naša Lana Skeledžija ostvarila je rezultat od 554 krugova te uspjela ući u finale. Finale je bilo neizvjesno do samog kraja jer Lana je bila stalno u poretku za medalju, ali dovoljan je svega jedan hitac da medalja ode iz ruku te je tako Lana osvojila 5. mjesto. Također Ela Minđek ostvarila je rezultat od 535 krugova. Seniori u disciplini zračni pištolj ekipno su osvojili 9. mjesto, a Boris Gramnjak ostvario je rezultat od 554 krugova te 22. mjesto, Darko Horvatić 527 krugova i 53. mjesto, a Rino Štaba ostao je na korak do finala s 558 krugova te osvojio 13. mjesto u seniorskoj konkurenciji, a u juniorskoj konkurenciji osvojio je 3. mjesto

Drugog dana natjecanja prvi na liniji nastupali su seniori na zračnom pištolju. Naš najmlađi predstavnik ekipe na zračnom pištolju Rino Štaba ponovno je imao dosta dobar meč od 559 krugova te osvojio 10. mjesto iako je imao jednak broj krugova kao i natjecatelj na 8.mjestu, ali ovog puta su odlučili detalji detalja, a to je bio broj unutarnjih centara. Boris Gramnjak ostvario je rezultat od 552 krugova te osvojio 25. mjesto, a Darko Horvatić ostvario je rezultat od 535 krugova i osvojio 36. mjesto. Seniorke na zračnom pištolju Ela Minđek ostvarila je rezultat od 525 krugova te osvojila 22. mjesto, a dok je Lana ostvarila rezultat od 556 krugova te se uspjela kvalificirati u finale. U finale Lana je osvojila 6. mjesto. Andrija Mikuljan ponovno je odradio odličan meč rezultatom od 630.8 krugova te ostvario plasman u finale. Iako je pružio dobru borbu u finalu osvojio je nezahvalno 4. mjesto. Martin Ljubanović pružio je bolji meč nego dan ranije te se približio svom osobnom rekordu s rezultatom od 610.4 krugova i osvojio 29. mjesto. U konkurenciji seniorki zračnom puškom nastupala je Estera Herceg te ostvarila rezultat od 621.4 krug te osvojila 16. mjesto.


2 views0 comments

Yorumlar


bottom of page