top of page
Search
  • Writer's pictureValentina Kozumplik

Svjetski kup - Rio de Janeiro

Drugi svjetski kup za redom imamo predstavnika našeg kluba na najjačoj svjetskoj pozornici. Senior Borna Petanjek nastupao je u disciplini zračna puška i malokalibarska puška.

Trenutno u Brazilu najtoplije je doba godine što znači da su bili izuzetno teški vremenski uvjeti za gađati zbog vrlo visokih temperatura koje su preko dana dosezale i preko +35 stupnjeva uz golemu koncentracije vlage u zraku. Borna prvo je nastupao u disciplini zračne puške gdje je ostvario rezultat od 624.4 krugova i osvojio 15. mjesto. Borna je također nastupao u sastavu ekipe na zračnoj pušci. Naša ekipa nakon dva eliminacijska djela uspjela se plasirati u meč za brončano odličje protiv reprezentacije Norveške. Pobjedu odnosi ona ekipa koja prva dođe do 16 bodova na način da zbroj svo troje natjecatelja mora biti veći od suprotnog tima što nosi dva boda, a u slučaju izjednačenog rezultata svaki tim dobiva po bod. Nakon prvotnog vodstva naše ekipe, Norvežani nisu bili lak protivnik te su pokazali kako se i oni znaju nositi pod pritiskom te su u završnici bili bolji i pobijedili sa 16:8 našu ekipu.

Na red je stigao malikalibar i disciplina trostav. U vrućim i zahtjevnim uvjetima Borna je imao određenih problema i malo sportske "nesreće" i uz to sve je uspio osvojiti 30. mjesto s ostvarenih 575 krugova. Disciplina trostava također ima ekipni dio meča koji se sastoji od dva eliminacijska dijela, gdje je u prvom djelu potrebno ući u prvih osam timova, a u drugom djelu prvi i drugi tim idu u borbu za zlato, a treći i četvrti tim idu u borbu za broncu. Naša ekipa ušla je u borbu za brončanu medalju protiv reprezentacije SAD-a. U finalu od tri člana svaki član gađa po jedan stav (ležeći, klečeći i stojeći) u vremenu od 50 sekundi. Sva tri pogotka se zbroje te koji tim ima veći zbroj od tri pojedinačna pogotka osvaja dva boda, a u slučaju izjednačenog rezultata svaki tim dobiva po bod. Pobjednik je onaj koji prvi dođe do 16 bodova. U izrazito teškom finalu borba je trajala do samog kraja gdje se došlo do rezultata od 15:15 i odlučivao je posljednji hitac. Nažalost tim SAD-a imao je jači zbroj od naše ekipe te su naši izabranici izgubili rezultatom 17:15. Iako je u sportu najgore biti na četvrtom mjestu, ali ovo četvrto mjesto nosi poseban značaj jer mu je prethodila "lavovska" borba do samog kraja što je veliki pokazatelj za buduće stvari koje dolaze.


Borna Petanjek, trostav - malikalibar

8 views0 comments

コメント


bottom of page